Bilsemestra och upplev bästa sushin i Örebro

Japansk mat har blivit en succé världen över och i Sverige är efterfrågan på bra sushirestauranger hög. Utbudet växer för varje år, men det är inte alla städer som bjuder på gastronomiska överraskningar när det gäller sushi. Därför är det ett måste att stanna till i Örebro när du bilar genom Sverige.

Här får du veta mer om sushiutbudet i Sveriges sjätte största stad och varför det är värt ett stopp här under semestern!

Hotell och sushi mitt i city

Det är nästan så att Örebro borde tituleras Sveriges residensstad för japansk mat, för här finns nämligen många sushiställen att välja mellan. Kvaliteten är så klart inte lika hög på varje restaurang, men det finns framför allt en som sticker ut. Du som är ute på bilsemester gör bäst i att bo på hotell i Örebro inre stadskärna där du har den populära restaurangen Hachi på nära avstånd. Den är belägen vid Järntorget som är en central samlingsplats i Örebro city. Hachi sörjer för att erbjuda en autentisk upplevelse som är baserad på tillgång samt kockens känsla för stunden. På den här restaurangen får du verkligen njuta av japansk mat och kultur på bästa sätt.

“Runt bardisken serveras 15–20 tallrikar sushi och småbitar, den ena godare än den andra.”, såhär beskriver bland annat SvD Hachi-restaurangen i Örebro.

För att garantera hög kvalitet använder Hachi främst fisk och skaldjur som är fångade i nordiskt vatten. På nätet kan du enkelt boka ett hotell i Örebro som är beläget i nära anknytning till Hachi. Är du dessutom ute i rätt tid finns goda chanser att fynda ett prisvärt sommarerbjudande.