Orsaker att besöka Japan

japan
Japan är landet som kombinerar gammal kultur och moderna skyskrapor med vackra naturlandskap. Under de senaste åren har intresset att besöka den asiatiska nationen rusat i popularitet. Och även efter pandemin spås landet bli en av de största turistmagneterna i Asien. När vi undersöker vad landet har att erbjuda, kan vi kategorisera det till tre punkter. Landet har en unik kultur, otrolig matscen och magiska landskap. Dessa är alla orsaker till varför Japan måste vara din nästa destination.

Landet har en unik kultur

Även om Japan har stoppat utländsk publik inför olympiska spelen så finns det massvis av attraktioner även efteråt spelen. Japan är ett av de asiatiska nationerna med den mest fascinerade kulturen. Alltifrån deras årliga traditionella festivaler, även kallat “matsuri” på japanska, vackra tempel till sumo brottning. Utöver det har landet även en fascinerande konst-scen. Våra personliga favoriter är inkluderar:

  • Toyota Techno Museum i Nagasaki
  • Friluftsmuseet i Hakone
  • Atombombmuseet i Nagasaki
  • Tokyos Nationella Museum

De har en utsökt matkultur

Japansk mat är mycket mer än bara sushi. En av anledningar att besöka landet är dess utsökta matkultur. Normalt sett består en måltid av en skål ris, miso soppa, inlagda grönsaker tillsammans med fisk eller kött. Även om ris är själva basfödan, så finns det olika sorters nudlar. Till exempel ramen, soba och udon. Noggrannhet och detaljer är viktiga inslag i det lokala köket och rätterna liknas mer som en konst. Utöver detta så varierar matkulturen stort runtom i landet. Alla städer har sina egna lokala specialiteter, vare sig det gäller måltider med nudlar, bläckfiskar eller sushi. Vilket gör landet till det perfekta valet för resenärer som vill uppleva en gastronomisk upplevelse.

Ett av världens vackraste landskap

Det många besökare glömmer bort är att landet har ett fantastiskt landskap. Majoriteten av de utländska besökare stannar i landets urbaniserade områden såsom Tokyo, Kyoto och Hiroshima. Många missar att japan är täckt av över två tredjedelar av skogbevuxna berg och kullar. Själva japanska trädgården sträcker sig från norr till söder. Detta möjliggör för besökare att utforska en rad av naturliga sevärdheter, såsom mangrove djunglerna i Okinawa till att bestiga ikoniska Mount Fuji. Utöver detta har landet många nationalparker och världsarv. Bland annat blev Gravhögarna i Mozu så sent som i 2019 utsett som ett nytt världsarv av Unesco.