Maxa din resa till Japan

Det är inte alltid helt enkelt att planera en resa till en helt annan världsdel. Det är mycket att tänka på. Du behöver ha koll på om du behöver ett visum och vilken typ av visum du behöver, om det är några särskilda fraser du bör kunna och om du borde fundera på att vaccinera dig innan din resa. Men, det finns förstås roligare saker att fundera på och planera inför en kommande resa till Japan också.

När du har rett ut de mer basala sakerna som om du behöver ett visum och om du behöver vaccinera dig mot något så kan du fokusera på att planera själva resan. Först nu kan du fokusera på vad du vill uppleva, besöka och hur du vill bo.

Den roliga planeringen

Inledningsvis bör du fundera över hur du vill bo när du är på besök i Japan. Ett bra första steg är att kolla på bra hotellerbjudande och undersöka om det finns något bra erbjudande i just den staden eller städerna du tänkt besöka.

När du har funderat över hur du vill bo och vilka städer du vill besöka då kan du fundera på vad du skulle vilja uppleva i just de städerna. Det finns dock åtminstone tre saker du absolut inte får missa när du besöker Japan.

Tre saker du inte får missa:

  • Nanzo-in – Det här historiska templet är inte bara för den historieintresserade utan det är verkligen ett måste för alla som besöker landet. Oavsett vilka andra ställen du besöker i Japan är det värt att besöka det här templet. Det finns förstås andra templen också, men det här bör du prioritera.
  • Körsbärsträden – Om du åker till Japan för en upplevelse utöver det vanliga måste du åka när körsbärsträden blommar. Då kommer du förstå varför så mycket av kulturen i Japan kretsar kring körsbärsblommorna och träden.
  • Maten – Japan är känt för intressant kokkonst. Här finns mat av alla slag, för den som är riktigt modig finns det insekter att smaka på. Annars finns det en hel uppsjö av intressant mat att prova för den som vill skippa insekterna också. När du har provat exempelvis japansk sushi kommer den svenska varianten alltid framstå som ett blekare alternativ.