Det japanska snuset

Är inte snus ett svenskt påfund kanske du undrar. Jo, egentligen är det väl något som oftast förknippas med Sverige även om snuset länge även har funnits i andra länder som England och USA. Men i Japan, då? Finns det snus där? Det kan du läsa mer om här.

Förvisso har Japan ett eget tobaksbolag som lagt sig till med att tillverka japanskt snus. När det till och med finns japansk whiskey som toppar listorna för den bästa whiskeyn i världen, varför skulle då inte Japan köra igång egen snustillverkning också? Om du inte uppskattar det japanska snuset finns det dock svenskt snus online, eftersom smaken annars kan vara lite speciell.

japanska flagganスヌース – Sunuusu; det japanska snuset

En bitter smak men ganska intressant – så har det japanska snuset fångats upp av användarna. Dock har japanerna funnit sin inspiration från svenska snuset och namnet är till och med taget från svenskans ”snus” – sunuusu.

De olika smakerna av det japanska snuset finns än så länge i regular och mintsmak. Snuset är inte så använt av japanerna själva, men man har tagit fasta på att folk som befinner sig i Japan gärna använder det. Det betyder dessutom att du kan köpa snuset i tobaksaffärer och närbutiker utan större problem. Detta är ett intressant fenomen eftersom det inte var så längesedan som snus faktiskt inte fick säljas i Japan. I övrigt importeras svenskt snus och säljs, även det, i närbutiker.

JTI

JTI är det japanska tobaksbolaget som marknadsför snuset. Första gången som snuset lanserade var i maj månad 2017 och då fanns enbart lössnus med en ganska tråkig smak. Idag har snuset utvecklats lite mer och smaken har tagit sig en aning. Dock kan många tycka att det har en lite bitter smak som kan ta ett tag att vänja sig vid. Men eftersom man försöker anpassa det efter svenska mått mätt så är det troligt att en positiv utveckling kommer att ske stegvis. JTI äger även andra tobaksmärken och har givit sig in i den svenska branschen vilket underlättar. Märken är bland andra:

  • John Silver
  • Right
  • Level
  • Blend